Kulinarne

Lubimy gdy jest nam dobrze i chcemy by innym też tak było. Dlatego też gotujemy dania wegetariańskie i mięsne, tradycyjnie, ale wciąż też szukamy nowinek. Sięgamy do przepisów rodzimych oraz z różnych zakątków świata. Podpowiadamy też jak odżywiać się zdrowiej i gdzie szukać produktów eko. Ponadto mówimy o tym jak jeść i jak przygotować składniki przed obróbką, aby dały nam z siebie więcej.

„Przyjemność brzucha jest podstawą
i korzeniem wszelkiego dobra.”

Epikur

KUCHNIA KAUKASKA

Chinkali, Tolma i Czachobili

KUCHNIA TAJSKA

Sajgonki, Curry, Ryż kleisty z mango

KUCHNIA CZESKA

Knedle, Zupa czosnkowa, Gulasz na ciemnym piwie, Nakładany Hermelin

KUCHNIA ŚLĄSKA TRADYCYJNA

Rosół, Kluski Śląskie, Rolada, Modro kapusta

ZAPOMNIANA KUCHNIA ŚLĄSKA

Żur na maślance, Karminadle ze śledziem, Kartofelkraut

PIEROGI BEZ TAJEMNIC

Pierogi ruskie, z mięsem, z jabłkami